Juha od povrća, kiseli kupus i pole sa ružmarinom

Svima nama dobro poznat recept.

Nikakve mudrosti oko njega nema, samo, puno nas često zaboravi koliko sve može biti jednostavno, i da se naši stari recepti ne moraju zaboraviti ako se mijenja stil prehrane. Ovako je danas bilo kod mene; juha od cvjetače sa mrkvom i graškom, dinstani kiseli kupus sa malo crvene paprike i krumpir pole sa maslinovim uljem i ružmarinom.

Juha:

– dvije glavice crvenog luka, 5-6 režnja bijelog luka, jedna paprika, malo korijena celera i cvjetača.

– sve ove sastojke narezati na otprilike jednake veličine i preliti vodom tek da sve pokrije, nakon što se sve skuha staviti u blender i zblendati sve u krem juhu (može i štapni mikser)

– mrkvu i grašak kuhati odvojeno i dodati u juhu nakon blendanja

– začiniti sa himalajskom soli, biberom i nakon što se skine sa vatre dodati malo maslinovog ulja

Kupus:

– mislim da ovdje već svi imate svoje recepte i da se tu nema šta previše mudrovati, ali nikada ne znaš možda će netko pokušati prvi puta praviti, stoga ovako:

– propirjati crveni luk na malo ulja i dodati kiseli kupus (ja ga obavezno prethodno malo isperem u vodi jer mi bude previše slan), ako želiš da bude malo mekši može se dodati i malo vode na početku, cca 1dcl, te par lovorovih listova i žlicu crvene mljevene paprike. Pirjaš oko pola sata.

Krumpir pole:

– krumpiri se dobro operu četkom, kora se ostavi, prepolovi se po pola i naslažu se na papir za pečenje. Premažu se sa mješavinom maslinovog ulja, himalajske soli i ružmarina. Peku se na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

Dobar tek 😉