Sladoled od višanja s kikiriki preljevom

Vjerojatno bi bankrotirala da se ovako sta može negdje kod nas kupiti. Nikako mi nije bilo zamislivo banane smrzavati, miksati i pretvarati u sladoled, i znala sam za taj način jedno duže vrijeme, i zaista, ne znam zašto već i prije to nisam pokušala napraviti. Mislim da je moj prvi sladoled nastao kada sam imala višak banana koje su bile već gotovo za baciti i da se to ne dogodi ja sam ih nasjeckala i stavila u zamrzivač. Nakon par dana sjetila sam se da ih imam i pomislim; „Ajde, probaj to već jednom i gotovo“. Ubacila sam na pamet neko voće koje mi je tada bilo pri ruci i malo zaslađivača i to sam smiksala. Obični jeftini multipraktik je to smiksao u savršenu kremu, a okus sladoleda je bio toliko dobar da sam idući dan otišla u trgovinu i kupila kutiju banana od 20 kila – i SVE sam smrznula!
Napravila sam raznih sladoleda do sada, sa raznim preljevima i bez preljeva, i beskonačan izbor okusa. I ne brini, sve recepte ću podijeliti s tobom, jedan po jedan. Zato me pomno prati da ti nešto ne promakne!
Danas je na redu sladoled od višnje i kokosa sa preljevom od kikirikija i kakaa:

Sladoled:
– Tri smrznute banane (prije smrzavanja ih je potrebno nasjeckati na kolutiće – prije će se smrznuti, a kasnije ih je lakše koristiti)
– Pola konzerve kokosovog gustog mlijeka (sladoled je odličan i bez toga)
– Tri velike žlice agava sirupa (umjesto toga možeš koristiti bilo koji drugi zaslađivač, npr. med, javorov sirup, datulje, kokosov šećer…)
– Jedna šalica smrznutih i očišćenih višanja (mogu biti i svježe ako ih imaš)
Sve sastojke stavi u multipraktik i izmiksaj dok ne dobiješ teksturu koju želiš, prebaci u plastičnu posudu i spremi u zamrzivač.

Preljev:
Ovaj preljev je odličan na svakom sladoledu i na bilo kojem drugom desertu i često ću ga koristiti.

– 100gr očišćenog NEposoljenog kikirikija
– Agava sirup po želji
– Dvije velike žlice kakaa u prahu
– Jedna žlica kokosovog ulja
– Biljno mlijeko (ja sam koristila kokosovo) dodavati do željene gustoće
Prvo se napravi maslac od kikirikija. Kikiriki se stavi u multipraktik i melje se otprilike 3-5min uz često miješanje jer se zalijepi za stjenku. Maslac staviš u posudu i malo po malo dodaješ ostale sastojke.

Kada je sve spremno serviraj sladoled u posudice, prelij sa kikiriki preljevom, dodaj malo cijelih višanja i nasjeckanih kikirikija.

Dobar tek! 😉